Schrikbarend en in toenemende mate melden zich bij ons mensen met ernstige aandoeningen als gevolg van het gegeven dat men in de huidige of vroegere werkkring heeft gewerkt met schoonmaakmiddelen die de zeer kankerverwekkende stof benzeen bevatten.
Zoals ook bij asbestbesmetting is de incubatietijd heel erg lang, soms wel meer dan tien jaar, voordat mensen te horen krijgen dat ze kanker hebben en mogelijk ongeneeslijk ziek zijn.
Er wordt dan niet altijd een relatie gelegd met het werk dat men vroeger deed.
Besmetting door benzeen opgedaan op het werk levert veelal aansprakelijkheid op voor de werkgever.
De jurisprudentie op het gebied van "verjaring tot het instellen van een eis tot schadevergoeding" laat onder anderen zien dat die verjaring eerst gaat lopen indien betrokkene op de hoogte wordt gesteld (door een medicus) dat hij/zij een dergelijke vergiftiging heeft opgelopen en dat er mogelijk een verband is met vroegere werkzaamheden.
Ik roep iedereen die mogelijk met benzeenvergiftiging van doen heeft zich te melden op dit forum, ik kan zonodig van advies dienen.
Bekend is bijvoorbeeld dat in de jaren 70 tot 90 het Ministerie van Defensie al haar wapentuig van groot tot klein liet schoonmaken door haar werknemers (constabels geheten) die zonder beschermende middelen die werkzaamheden jarenlang full time verrichtten. Tegen dit Ministerie zijn inmiddels door Letselschade Haaglanden schadeclaims ingediend.
Jan de Bruin
Letselschade Haaglanden